La Diputació de Lleida destinarà al llarg dels propers 4 anys un total de 40 milions d’euros per tal que tots els nuclis de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran disposin de fibra òptica. Així ho ha detallat el president de l’ens provincial, Joan Reñé, que aquest dimecres al vespre s’ha reunit amb els alcaldes de l’Alt Urgell a la Seu. En aquests moments s’està redactant el projecte tècnic per tal de començar en breu a estendre la xarxa.

Reñé també ha exposat el projecte per tal de facilitar en els propers mesos un desfibril·lador a cada municipi de la demarcació, que comptarà amb una inversió de 700.000 euros. L’altre gran tema abordat ha estat el del manteniment dels camins i carreteres locals i la millora del finançament als ajuntaments per tal que puguin fer front a aquesta problemàtica

Reñé ha estat preguntat per les obres que caldrà fer per tal de reobrir la carretera de Torà de Tost i assegurar la muntanya que està caient. El president ha insistit que col·laboraran tècnicament per poder avaluar la zona.

Parlen al vídeo: JOAN REÑÉ, PRESIDENT DIPUTACIÓ LLEIDA

El Pirineu avui