La seu del Consell Comarcal de Cerdanya ha acollit aquest dimarts a la tarda el primer dels tres tallers que han de permetre elaborar el Pla sectorial de Medi Ambient de la comarca. Els responsables de l'ens cerdà volen comptar amb la veu del territori per definir conjuntament les mancances, necessitats, oportunitats que s'han de contemplar de cares a definir les línies d'acció d'aquest pla. En aquest primer taller, anomenat Energia, s'ha parlat sobre les energies renovables, la mobilitat o l'edificació sostenible.

El segon taller serà al Centre Cívic de Bellver el dimarts 19 i es centrarà en el patrimoni natural, parlant dels camins, els boscos i rius, la fauna, la flora o el paisatge. En el darrer taller, que es farà el dimecres 20 a la seu del Consell Comarcal, es parlarà sobre els residus centrant-se en la minimització i la valorització.
Tot i que els tallers són oberts a tothom qui vulgui aportar la seva opinió, s'ha convidat aquelles persones vinculades en els sectors que es treballaran.

Tot plegat servirà per determinar el marc d’actuació per millorar la valorització del patrimoni natural, contribuir a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i incidir en una millor gestió dels residus.
Per poder impulsar el pla sectorial, el Consell cerdà ha rebut una ajuda del SOC de 16.000 euros.

Parlen al vídeo: NÚRIA SERENA, RESPONSABLE ELABORACIÓ PLA

El Pirineu avui