La celebració de la patrona de la policia, aquest dimarts al matí, ha servit al Govern per fer balanç de les millores fetes al cos durant els darrers set anys, tenint en compte que s'encara la recta final de la legislatura.
El ministre d'Interior, Xavier Espot, ha assegurat que deixen la policia millor del que la van trobar, amb més mitjans humans i materials, i havent reformat la llei del cos, però també ha fet autocrítica i ha reconegut que la reforma dels complements de jubilació "s'hagués pogut fer millor".
En concret, ha parlat del procés de diàleg i comunicació que hi va haver, i del fet que alguns aspectes de la reforma "eren prescindibles", de manera que s'hagués pogut aportar més equitat. Amb tot, Espot ha fet un balanç positiu de la seva tasca, i ha destacat la reducció significativa que hi ha hagut en els delictes contra el patrimoni durant els darrers set anys.
De la seva banda, el director de la policia, Jordi Moreno, ha destacat que durant el 2017 hi va haver un increment d'operacions antidroga i de contraban amb "uns resultats molt satisfactoris", així com el desmantellament d'una banda juvenil dedicada a furtar en centres comercials i d'un grup que robava en xalets.
Durant l’acte de celebració del dia de la patrona s’han lliurat els reconeixement a tots els policies que celebren els seus 15, 20 i 30 anys de servei per a la seguretat del Principat i dels seus ciutadans.

El Pirineu avui