L’Audiència de Lleida ha arxivat totes les causes contra els professors de la Seu d’Urgell que s’havien obert arran de les denúncies de diversos pares. Aquests havien denunciat fins a 8 docents de diversos centres educatius de la Seu per haver tractat la repressió de l’1 d’octubre a classe. També asseguraven que alguns alumnes havien patit discriminació i assetjament pel fet de ser fills de guàrdia civils. Fa unes setmanes el jutge de la Seu d’Urgell ja havia arxivat els casos de 6 professors i la causa només seguia oberta per a dos mestres de l’escola Albert Vives. Aquest dimecres, però, s’ha sabut que l’Audiència de Lleida ha decidit arxivar totes 8 causes.

La interlocutòria considera que els fets denunciats no són constitutius del delicte que s’imputava als docents, ja que no s’ha provat l’existència d’un grup d’alumnes discriminat o amenaçat.

Parlen al vídeo: ISIDOR ALBERICH, DIRECTOR ESCOLA ALBERT VIVES

El Pirineu avui