L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha reclamat la instal·lació d’un centre de dia per tal de poder fer diàlisi al nou CAP que es construirà a la ciutat. El consistori farà aquesta demanda a la conselleria de Salut, després de la moció presentada per Esquerra Republicana en el darrer ple municipal.

Des de l’equip de govern han posat en dubte que sigui l’Ajuntament qui decideixi aquestes qüestions, passant per davant de la Fundació Sant Hospital. Tot i això, han votat a favor de la moció.

En relació a la polèmica sobre si el ple és l’òrgan legítim per fer aquestes demandes, tant Esquerra com la CUP han deixat clar que sí.

Des de Compromís per la Seu també han votat a favor de la moció, tot i deixar clar que encara hi ha moltes millores a fer en l’àmbit sanitari, després de les retallades dels últims anys. En aquest ple, també s’ha aprovat una moció d’Esquerra per tal d’engegar una campanya a la Seu per fomentar l’ús de l’aigua d’aixeta en compte de l’embotellada, per tal de reduir l’ús del plàstic.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC - JESÚS FIERRO, TINENT ALCALDE - PAU LOZANO, PORTAVEU CUP

El Pirineu avui