El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que es celebrarà del 28 de juliol al 5 d’agost, ha ha fet pública la programació de la seva jornada inaugural, que començarà a 2/4 de 5 de la tarda al Museu Cerdà de Puigcerdà. Hi hauran dues sessions Km 0 de films rodats a Cerdanya, amb el títol “Los Desheredados”al capdavant. Dirigit per Laura Ferrés, cal recordar que aquest film guanyador de la Setmana de la Crítica a Cannes, del premi Goya i del premi Gaudí entre molts altres va estar rodat en part a Lles de Cerdanya. Completaran la sessió el llargmetratge “Réquiem del 92” d’Álex Sequera i rodat a Prullans i “IP-IS. Qui paga mana” de Pol Diggler i “Irina” de Jordi Castejón, rodats a Puigcerdà.

Per altra banda a 2/4 de 8 del vespre, i dins la sessió DOCUetnografia, es projectarà l’ aclamat documental “Petitet”, de Carles Bosch, mentre que una hora més tard es realitzarà una sessió Especial de curtmetratges seguida d’una sessió Golfa - Nit de terror.
El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Comission, arriba enguany a la seva 9ena edició i comptarà amb 39 sessions i la projecció d’uns 150 films seleccionats entre curtmetratges i llargmetratges.
Les entrades per les diferents sessions es poden reservar de forma gratuïta a www.cerdanyafilmfestival.cat

El Pirineu avui