El projecte forma part de l'estratègia per fomentar la inserció laboral de les persones amb discapacitat.
Ja són catorze les persones que es beneficien del projecte. La Cambra de Comerç, EMAP, depenent del comú de la Massana, i Tag Systems s´han sumat a la llista. El departament d´Afers Socials espera que a curt termini s'ampliï el nombre d'empreses, ja que se n'hi afegiran quatre, com ha avançat el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot.
La iniciativa persegueix un altre objectiu, erradicar el contracte de baix rendiment. Un tipus de contracte que comportava un sou inferior per a les persones amb discapacitat. Segons el ministre Xavier Espot, de 90 contractes que existien fa dos anys, s´ha passat a 20. Tot i això, a efectes pràctics les persones amb discapacitats sotmeses a aquesta tipologia de relació laboral cobren el salari mínim. "A aquestes persones els complementem el sou fins al salari mínim. Per tant, de facto, persones que estiguin sota la modalitat de baix rendiment ja no n'hi ha cap, però formalment, persones que encara estiguin contractades amb aquesta modalitat contractual, n'hi ha una vintena", detalla Espot.

Des d´Afers Socials reconeixen que el ritme d´empreses adherides al conveni ha estat superior al que esperaven quan es va activar la iniciativa

El Pirineu avui