Entre les 300 poblacions que aquest dissabte participaran al 'Liceu a la Fresca', hi ha sis poblacions cerdanes: Puigcerdà, Alp, Bolvir, Llívia, Isòvol i Ger. El projecte, que va començar el 2015, té el propòsit de treure l'opera del teatre i portar-la en diferents espais públics. En aquesta ocasió es retransmetrà en directe l'òpera Manon Lescaut de Puccini.
Enguany, el 'Liceu a la Fresca' arribarà també a Andorra, el País Valencià, les Balears, la resta de l'Estat i per primera vegada a Portugal, Sardenya i la Catalunya Nord. Respecte a l’any passat, el creixement és més que notable: de169 pantalles a 305.
Pel que fa a Cerdanya, la retransmissió de l'opera es podrà veure a partir de les 22h de la nit a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, al Palau d'Esports i Congressos d'Alp, al Local Social de Bolvir, al pavelló municipal de Llívia, a la plaça de la Llum d'Isòvol i a la plaça major de Ger.
En total, es calcula que hi haurà més de 100.000 persones seguint l’òpera, a les quals cal sumar totes les que la vegin a casa a través de la retransmissió del canal 33, La 2 i la Ràdio i Televisió de Portugal.

El Pirineu avui