Aquests dies s'està duent a terme una actuació d'urgència al Camí de les Fonts de Llívia, després que la passada tardor les pluges provoquessin l'augment del riu Targasona i aquest es desbordés i fes malbé l'itinerari. Es tracta d'un camí d'uns sis quilòmetres que va quedar ple de sots on s'hi acumulava l'aigua i, per tant, no es podia utilitzar. El Consell Comarcal cerdà i l'ajuntament de Llívia van aprovar un pla d'actuació i aquest mes de juny han començar els treballs per recuperar-lo.

Aquest itinerari es caracteritza per la seva singularitat paisatgística, amb un seguit de salts d'aigua que el fan molt atractiu. És molt utilitzat pels amants del senderisme ja que es pot fer a peu des del nucli de Llívia o des de Cereja i, amb només uns metres de desnivell, s'arriba a un petit altiplà amb vistes sobre l'Alta i la Baixa Cerdanya. A més, durant el traçat també es poden veure barraques de pedra seca. S'anomena Camí de les Fonts perquè enllaça tres sortidors d'aigua.

L'actuació tindrà un cost aproximat d'uns 50.000 euros, que finançaran conjuntament el Consell Comarcal, la diputació de Girona i el consistori de Llívia. Des de l'ajuntament preveuen que els treballs finalitzin a finals d'aquest mes o a principis de juliol.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

El Pirineu avui