El Govern ha acordat fer una contribució voluntària a un programa per millorar l’alimentació a famílies del Sàhara. El projecte, que forma part del Programa Mundial d’Aliments, consisteix a subministrar kits familiars per millorar l’alimentació dels animals i així repercutir en l’alimentació de cada família.
El Programa Mundial d’Aliments va iniciar l’any 2016 el projecte Producció hidropònica de farratge fresc per a ús ramader a Algèria, que parteix de la constatació que la majoria de famílies de refugiats sahrauís tenen ramaderia, però que a causa de la falta de farratge de qualitat, els animals s’alimenten fonamentalment de restes de menjar, plàstic i cartró. Aquesta alimentació pobra té conseqüències en la salut dels animals i per tant repercuteix en la nutrició dels refugiats.
El projecte utilitza una tecnologia que permet fer créixer farratge fresc per a ús ramader en només set dies, amb una tècnica que no necessita sòl i permet que les
plantes creixin en zones que no són fèrtils. És molt efectiva en temps i requereix un 80% menys d’aigua que l’agricultura tradicional.
Amb la contribució d’Andorra, de 15.000 euros, es podran subministrar kits familiars per fer créixer el farratge a 38 famílies, el que suposa un benefici directe per a 190 refugiats, tenint en compte que de mitjà cada família té cinc membres.

El Pirineu avui