Els investigadors de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UAB (ICTA-UAB) preveuen que els nivells de pol·len a l’atmosfera del Pirineu aquesta primavera siguin força importants.
Malgrat que es preveu una pol·linització tardana pel fred i la pluja intensa de les darreres setmanes, quan arribi ho farà amb concentracions de pol·len "per sobre de la mitjana", especialment pel que fa a espècies com el plataner, la parietària, l'olivera o les gramínies.
L’al·lèrgia en general i l’al·lèrgia de primavera, en particular, presenten símptomes molestos com llagrimeig constant, esternuts, enrogiment i congestió nasal, entre d’altres.
Alguns remeis als quals es recorre són fàrmacs químics però en la naturalesa existeixen remeis que controlen la inflamació i regulen la resposta del sistema immunitari; són molt efectius i ajuden a pal·liar aquests molestos símptomes.

Com cada any, els al·lergòlegs recomanen que les persones que notin els primers símptomes vagin al metge per ser diagnosticats i començar el tractament el més aviat possible
Les malalties al·lèrgiques han augmentat notablement en els últims anys fins el punt que "les al·lèrgies cròniques" ja afecten el 14,7% dels adults i al 10,4% dels nens.

Parlen al vídeo: MÓNICA GUTIERREZ, HERBOLARI REMEIS DE BRUIXA

El Pirineu avui