L´avantprojecte de llei d´igualtat introduirà la igualtat retributiva entre homes i dones per la mateixa feina. Així consta en el text que Xavier Espot ha presentat aquesta tarda als consellers generals i que es preveu que entri a tràmit parlamentari en un mes. Veu factible que s´aprovi aquesta legislatura.
Xavier Espot ha explicat que la llei d´igualtat vol lluitar contra qualsevol discriminació per raons d´orientació sexual, raça o religió amb eines efectives. Una és la introducció del principi d´igualtat retributiva per feines del mateix valor i mesures legals per quan no s´acompleixi.

"En el cas que es consideri que hi ha hagut aquesta desigualtat retributiva la persona que ho denunciï, si se li estima la demanda, tindrà dret a reclamar la diferència retributiva que ha deixat de percebre com a conseqüència de la discriminació durant el temps que ha durat aquesta"

El text preveu també sancions que poden arribar a 24.000 euros.

"Cal no només treballar amb la sensibilització, entre els joves i els infants sobretot, però també cal disposar d´instruments legals adequats i efectius per poder castigar aquelles conductes que atemptin contra el dret a la igualtat i la no discriminació"

Una de les iniciatives que preveu l´avantprojecte és que si una persona té indicis sòlids de discriminació i ho denuncia, sigui l´infractor qui hagi de provar que no n´hi ha hagut.

Parlen al vídeo: XAVIER ESPOT, Ministre Afers Socials, Justícia i Interior

El Pirineu avui