L’Alt Urgell participarà per tercer any en la iniciativa “Benvinguts a Pagès”. El projecte es duu a terme arreu del país amb l’objectiu d’obrir les explotacions ramaderes a un públic bàsicament urbà que té poc coneixement sobre el sector primari. L’any passat a la comarca hi van participar 17 establiments, que van ser visitats per 334 persones, una xifra que enguany s’espera superar.

Entre d’altres, s’exigeix a les explotacions disponibilitat total per fer visites gratuïtes durant el cap de setmana, tenir unes instal·lacions adequades i disposar d’una assegurança de responsabilitat civil, entre altres requisits.

Pel que fa als restaurants participants, el programa també inclou un seguit de requisits.

A banda, aprofitant aquesta iniciativa, des del Consell Comarcal s’ha organitzat un viatge de familiarització amb periodistes especialitzats en gastronomia, que durant el cap de setmana visitaran els restaurants participants. L’objectiu é sque puguin fer de prescriptors de la comarca.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL - ANTONIA ARMENGOL, CAP OFICINA COMARCAL AGRICULTURA - MONTSE RIPOLL, TÈCNICA TURISME CONSELL COMARCAL

El Pirineu avui