La Universitat Ramon Llull, l'Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) i l'ajuntament de Puigcerdà han renovat el conveni de col·laboració que els permetrà seguir oferint formació de qualitat al territori. La 20a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà, que tindrà lloc del 9 al 14 de juliol, serà possible gràcies al compromís de les tres institucions per continuar organitzant una setmana de cursos de tots els àmbits, jornades professionals i activitats obertes a tothom. Des de la Universitat Ramon Llull han destacat el fet que Puigcerdà és l'única seu fora de l'àrea metropolitana de Barcelona on es manté aquest tipus d'oferta acadèmica. Per la seva banda, des de l'ajuntament han posat en valor la importància de la col·laboració publico-privada per fer possible la universitat d'estiu a la vila.

El conveni signat és de quatre anys, amb possibilitat de prorrogar-lo per quatre anys més.

Dins la quinzena de cursos d'enguany, l’AUCer ha volgut recuperar els més emblemàtics d'aquests 20 anys, com el de vins, el d’òpera, o els de creixement personal. Tampoc hi faltarà el curs de Vinya en altura, promogut pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i les propostes per a l’alumnat júnior. Des de l'AUCer han recordat els inicis de la universitat d'estiu a Puigcerdà i s'han mostrat satisfets de la resposta que han rebut per part dels participants al llarg d'aquests anys.

Pel que fa a les activitats obertes a tothom, també s’han buscat aquelles que van tenir més èxit, com ara l’actuació de Brodas Bros durant la Nit de les Arts, i se n’han volgut potenciar d’altres com ara La Nit dels Estels, que enguany comptarà amb el saxofonista Llibert Fortuny. La conferència inaugural anirà a càrrec del meteoròleg i professor Tomàs Molina.
A més i dins la setmana universitària, Puigcerdà acollirà novament les jornades professionals de metges i farmacèutics.

Des de l’AUCer calculen que els cursos tornaran a comptar amb uns 400 inscrits.

Parlen al vídeo: JOSEP M. GARRELL, RECTOR UNIVERSITAT RAMON LLULL - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - FRANCESC ARMENGOL, PRESIDENT AUCER

El Pirineu avui