Diverses entitats polítiques i mediambientals han expressat la seva preocupació davant la possibilitat que es puguin realitzar campanyes d’explotació al Parc Natural de l’Alt Pirineu per tal d’extreure’n or i tungstè. D’una banda, la CUP ha recordat que aquesta és una zona protegida pel seu valor mediambiental, i creuen que es podria veure amenaçada si s’hi fan prospeccions mineres. En aquest sentit, lamenten que aquesta acció només constribuiria a augmentar els beneficis econòmics de grans empreses, sense reportar cap benefici per al territori. Per la seva banda, des de l’entitat ecologista Ipcena també han mostrat la seva preocupació i han explicat que ja s’estan coordinant amb veïns de l’Arieja per fer accions conjuntes, si el projecte tira endavant. Des de la CUP han afirmat que l’empresa que està interessada en fer les prospeccions és Neomental Spania, i les voldria fer a la zona del port de Salau, a la frontera entre el Pallars Sobirà i l’Arieja.

El Pirineu avui