Amb l'objectiu de determinar el marc d'actuació per millorar la valorització del patrimoni natural, contribuir a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i incidir en una millor gestió dels residus, el Consell Comarcal de Cerdanya vol impulsar el "Pla Sectorial de medi ambient de la Cerdanya".
Per elaborar aquest pla, l’ens vol comptar amb la veu del territori organitzant un seguit de tallers temàtics que es duran a terme al llarg d’aquest mes de juny per tal de definir conjuntament mancances, necessitats i oportunitats de millora i d'ocupació.
En total hi ha previstos tres tallers. El primer titulat “Energia” es farà el proper dimarts dia 12 a la seu del Consell Comarcal i tractarà l’eficiència energètica, les energies renovables, la mobilitat o l’edificació sostenible. El segon taller serà al Centre Cívic de Bellver el dimarts 19 i es centrarà en el patrimoni natural, parlant dels camins, els boscos i rius, la fauna, la flora o el paisatge. En el darrer taller es parlarà sobre els residus centrant-se en la minimització i la valorització. En aquest cas el taller, que es farà el dimecres dia 20, serà a la seu del Consell.
Totes les sessions començaran a les 6 de la tarda amb una durada de dues hores i estan obertes a tothom.

El Pirineu avui