Del 9 al 13 de juliol el jaciment arqueològic del Castellot de Bolvir acollirà els participants del primer curs d’Iniciació a l’Arqueologia, que organitza el Museu Espai Ceretània juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest curs té com a objectiu apropar l'arqueologia a tots els públics i donar-los a conèixer el procés d’excavació, documentació i estudi de materials en l’àmbit de projectes arqueològics actuals.

Al llarg d’una setmana, els alumnes podran dur a terme tot el procés que suposa una intervenció arqueològica sota la supervisió d’un arqueòleg professional, des de l'excavació d’un jaciment arqueològic, fins al tractament i estudi de materials antics recuperats durant la intervenció (ceràmica, ossos, metall), passant per tot el procés de documentació arqueològica (fotografia, dibuix o l'ús del nivell òptic. El treball de camp es complementarà a les tardes amb visites a alguns dels jaciments més importants per conèixer la història antiga de Cerdanya.

L’encarregat de dur a terme les classes serà Joan Oller Guzmán, professor del Departament de Ciències de l’Antiguitat i l'Edat Mitjana a la UAB, i Codirector del projecte d'excavacions del Castellot de Bolvir.

Les inscripcions per al curs es poden fer fins el 30 de juny a l’Espai Ceretània.

El Pirineu avui