La carretera de Torà de Tost torna a estar tallada per una nova esllavissada de roques. Dilluns un despreniment gairebé a tocar del poble va obligar a tancar l’accés durant un dia mentre es netejava la via. Aquesta va quedar reoberta al voltant del migdia d’aquest dimarts, però aquest dimecres una nova esllavissada al mateix punt ha tornat a deixar colgada la carretera. En aquesta ocasió, ni el maquinista que va netejar la via l’últim cop ni el mateix ajuntament de Ribera d’Urgellet veuen segur treballar a la zona, ja que es tem que hi pugui haver nous despreniments. És per això que, de moment, la carretera s’ha tallat, i s’ha demanat a la Diputació de Lleida que acceleri les inspeccions tècniques a la zona per tal de determinar el grau de perillositat per nous despreniments. Estava previst que tècnics de l’ens provincial es desplacessin avui fins a l’indret, però segons han explicat des de l’ajuntament, no els ha estat possible. Mentre la carretera estigui tallada, les persones que vulguin accedir a Torà de Tost ho hauran de fer per les pistes forestals de Castellar o de Colldarnat. Cal dir que al poble no hi viu ningú de forma permanent, però sí que hi ha diverses famílies que hi pugen habitualment.

El Pirineu avui