L'Associació Andorrana per a la Qualitat Ambiental en Interiors (AAQAI) organitzarà el proper 12 de juny una nova jornada patrocinada per FEDA, enguany dedicada a debatre la importància de mantenir una bona qualitat ambiental dins dels hospitals i centres sanitaris.
La trobada, adreçada principalment als professionals sanitaris però també als pacients, es desenvoluparà a l'Espai Innovació d'Actua a Caldea i té com a principal objectiu posar el debat sobre la taula i conscienciar els professionals, sobretot aquells que no estan en hospitals i tenen clíniques particulars, que s'han de seguir els passos adequats per tenir una bona qualitat ambiental. I és que, segons l'estadística europea, 8 de cada 100 pacients ingressats en un hospital contrauen una infecció dins dels centre, 4 d'aquests d'extrema gravetat i 2 moren a causa de la nova malaltia.
És a dir, que un 8% dels pacients s'infecten i 1 de cada 50 mor.

Cruceta, ha ressaltat que l'hospital Nostra Senyora de Meritxell aplica els controls estrictes de qualitat de l'aire europeus, malgrat no disposar de normativa, i els centres privats només han de demostrar la qualitat de l'aire quan obren el centre.

Parlen al vídeo: DRA. GLORIA CRUCETA, COORDINADORA DE LA JORNADA

El Pirineu avui