L'Ajuntament de Bellver i el Consell Comarcal cerdà han actualitzat recentment el conveni per a la utilització de l'abocador comarcal, situat a Cortàs, per tal de recollir el nou ús de les instal·lacions. Des de fa gairebé un any les deixalles de la comarca es traslladen al forn incinerador d'Andorra i ara l'equipament s'utilitza com a punt de coordinació del trasllat de residus.
El nou acord, que té una durada de deu anys, suposa una revisió del conveni que hi havia fins ara entre les dues institucions, el qual tenia com a data de caducitat la vida útil del mateix abocador. Com que ja no s'hi enterren més deixalles, calia actualitzar el conveni, el qual descriu els treballs que actualment es porten a les instal·lacions, que és estrictament el transvasament de les escombraries que després van cap a Andorra.
Recordem que des del mes de juliol de l'any passat, els residus que es generen a la comarca es traslladen al forn de la Comella, a Andorra la Vella. El govern d’Andorra i l’Agència Catalana de Residus de Catalunya van acordar que el forn incinerador andorrà rebi 10.000 tones l’any de residus de Cerdanya.

El Pirineu avui