Amb menys de 48 hores, la campanya 'Salvem la Jordi' ja ha aconseguit arribar als 19.000 euros. L'escola catalana Jordi Pere Cerdà de Sallagosa ha engegat aquest dilluns una campanya de micromecenatge per recollir els 35.000 euros que fins ara rebia de la Generalitat però que enguany, amb l'aplicació de l'article 155, difícilment arribarà.
Tot i veure un possible tancament del centre a prop, pares, mares, mestres i alumnes han decidit impulsar aquesta campanya de donacions a través de la web salvemlajordi.cat. Amb només unes hores, l'escola ha rebut el suport de molts veïns, d'altres centres educatius de Catalunya i també de persones tan conegudes com Lluis Llach o Toni Soler. Al tancament d'aquest informatiu el marcador de donatius registrava la xifra de 19.016 euros, és a dir, ja s'ha aconseguit més de la meitat del que necessita el centre per continuar obert.

Recordem que la Jordi Pere Cerdà de Sallagosa, hereva de la Bressola de Càldegues, té un pressupost anual de 125.000 euros, dels quals un 33,5% l'aporta els pares i mares, un 16% el Consell General d'Occitània, un 14% el Consell Departamental dels Pirineus Orientals i el 28%, que són aquests 35.000 que no han rebut, la Generalitat. El 8% restant de finançament s'aconsegueix a través de les activitats que organitza el centre.
Aquest curs, el sisè, l’escola acull 48 alumnes de l’Alta com de la Baixa Cerdanya, el 60% dels quals són francòfons i el 40% catalanoparlants. És l'únic centre de la zona nord de la comarca on la llengua vehicular és el català.

El Pirineu avui