Una esllavissada ha obligat a tallar durant gairebé un dia la carretera d’accés al nucli de Torà de Tost, al municipi de Ribera d’Urgellet. Ja fa unes quantes setmanes que la via pateix petits despreniments, però el que hi ha hagut les darreres hores ha obligat a tallar totalment la carretera fins que una màquina ha retirat les roques de grans dimensions que s’havien desprès. Els fets van tenir lloc ahir i fins aquest matí no s’ha pogut reobrir del tot la calçada. Tot i que la carretera no és de titularitat de la Diputació, l’ens provincial ha ofert el seu suport, sobretot per determinar si hi ha risc de nous despreniments.

És per això que de moment l’ajuntament ha col·locat un cartell a l’inici de la carretera on alerta de l’alt risc d’esllavissades, demana no circular-hi si no és estrictament necessari i proposa les vies alternatives de Castellar i Colldarnat. D’altra banda, i encara en l’àmbit dels successos, un xoc entre una motocicleta i un turisme a la C-14 prop de Coll de Nargó ha deixat quatre persones ferides, una d’elles de gravetat.
Es tracta de la conductora de la moto, que ha estat evacuada en helicòpter a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Els altres tres ferits s’han traslladat en ambulància a l’hospital de la Seu.

Parlen al vídeo: ANTONI NAVINÉS, DIPUTAT PROVINCIAL

El Pirineu avui