46.590. Aquesta és la xifra de places disponibles a Andorra entre els diferents tipus d´allotjaments turístics. La gran majoria són hotelers. En els darrers 5 anys, s´han doblat les empreses que exploten pisos turístics i el nombre de llits que gestionen. Ara, ja representen el 25% del total de places.

Els hotels, aparthotels, hostals, residències, pensions i apartaments turístics explotats per empreses hoteleres sumen més 33.000 llits, un 70% dels més de 46.000 que hi ha a tot el país. Aquesta xifra d´allotjaments turístics en modalitat hotelera s´ha mantingut estable en els darrers anys entre els 230 i 240 establiments. La majoria de llits declarats al registre d´ocupació d´allotjaments turístics se situa a parròquies altes.

De les dades publicades pel departament d´Estadística destaca l´augment de les empreses d´explotació de pisos turístics i també dels llits que hi ha en aquests allotjaments. Unes xifres que s´han doblat des del 2013. Si fa cinc anys hi havia poc més de mil apartaments turístics amb uns 6.700 llits, ara n´hi ha més de 2.000 amb gairebé 12.000 places.

Aquestes estadístiques inclouen també informació sobre els 28 refugis de muntanya i càmpings, cases de colònies, albergs, xalets turístics, allotjaments rurals i zones d´acampada.

El Pirineu avui