L'escola catalana Jordi Pere Cerdà de Sallagosa, hereva de la Bressola de Càldegues, es troba en perill de tancament per falta de finançament. Fins ara el centre rebia una ajuda anual de 35.000 euros de la Generalitat però enguany, degut a la falta de Govern i a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, difícilment l'aconseguirà. Sense aquests diners, el centre no pot garantir la seva continuïtat el curs vinent perquè no pot fer front a les nòmines del professorat.

Lluny de desanimar-se, pares, mares, alumnes i mestres han engegat aquest dilluns una campanya de donacions amb el lema 'Salvem la Jordi'.

L'escola de Sallagosa compta amb un pressupost anual de 125.000 euros, dels quals el 40% es finança amb les quotes dels pares i mares. El 60% restant es cobreix amb l'ajuda de la Generalitat, que representa el 28% del total, i amb les dues subvencions que rep del govern francès.

Amb l'aixecament de l'article 155, des del centre confien en poder recuperar l'ajuda l'any que ve però veuen gairebé impossible aconseguir la subvenció d'aquest curs.

El centre disposa de quatre aules i quatre mestres. Aquest curs, el sisè, l'escola acull 47 alumnes des dels 2 fins als 11 anys tant de l'Alta com de la Baixa Cerdanya. El 60% dels nens i nenes són francòfons i el 40% catalanoparlants. La llengua vehicular del centre és el català, però també es parla francès, anglès i castellà.

Les aportacions es poden fer a través del portal www.salvemlajordi.cat. Al tancament d'aquest informatiu les donacions fregaven els 4.000 euros. Lluís Llach i Toni Soler, entre d’altres, s’han sumat a la campanya a través de les xarxes socials.

Parlen al vídeo: SÒNIA FERRARO, DIRECTORA ESCOLA JORDI PERE CERDÀ SALLAGOSA

El Pirineu avui