El Centre de Congressos d'Andorra la Vella ha acollit el XIIIè congrés de la Societat Catalana d'Anatomia Patològica, en la qual s'exposen tots els avenços en aquest àmbit tenint en compte que aquesta especialitat ja no només s'encarrega del diagnòstic, sinó que és actualment un element clau en el tractament de malalties com el càncer, aconseguint tractaments molt més específics per cada pacient.
El congrés ha comptat amb 130 participants, entre els quals una vintena són professionals d'Andorra.
Treballar amb xarxa amb altres hospitals per poder aprofitar tots els avenços i coneixements en anatomia patològica i aconseguir els diagnòstics i tractaments més acurats, sobretot en malalties com el càncer. Aquest és l'objectiu que es fixa el Servei Andorrà d'Antenció Sanitària (SAAS) tenint en compte que un hospital d'un país petit no pot tenir els mateixos recursos que un de gran.

Tant el director del SAAS, Josep Maria Piqué, com el ministre de Salut, Carles Álvarez, han indicat que s'està treballant en aquest objectiu, en aquest i en altres àmbits de la medicina, per donar una millor assistència sanitària. Álvarez també ha indicat que en l'àrea d'anatomia patològica de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell compta actualment amb un professional i un laboratori dedicat a aquesta matèria, i que "es dona cobertura gairebé a tots els requeriments". A més, enguany hi ha una partida dedicada a augmentar els recursos del laboratori, amb noves campanes d'extracció i nous sistemes de ventilació

Parlen al vídeo: JAUME ORDI, PRESIDENT SOCIETAT CATALANA ANATOMIA

El Pirineu avui