El Pla Sectorial d'Infraestructures Energètiques preveu la construcció d'una central de producció de calor a Canillo. El combustible seria la biomassa recollida en diversos punts del país. El potencial de producció d'aquesta planta permetria satisfer amb producció pròpia i renovable el 2% de la demanda tèrmica nacional.
La demanda anual de calor a Andorra se situa entre els 600 i els 700 GWh. El comú de Canillo proposa que s'instal·li a la zona del Forn de Calç una central de producció de calor a partir de biomassa. Aquesta infraestructura podria tenir un potencial de producció d'uns 17 GWh anuals. Una energia que es distribuiria a través de les xarxes de calor urbanes previstes al Pla Sectorial d'Infraestructures Energètiques.

Un estudi ha analitzat el potencial d'aprofitament de la biomassa del país. En el mapa (al vídeo), i en color vermell, s'identifica la massa forestal apta per a la generació de calor. Principalment, boscos de pi roig i negre d'entre 3 i 4 hectàrees, a menys de 2.000 metres d'altitud. D'aquí se n'extrauria la biomassa que seria pretractada en una central a Sant Julià de Lòria, abans de ser utilitzada com a combustible.

El Pla Sectorial d'Infraestructures Energètiques preveu que comuns i Govern col·laborin per desenvolupar una estratègia que afavoreixi l'estalvi energètic i la promoció de les energies renovables.

Parlen al vídeo: CARLES MIQUEL, CAP DE L’OFICINA DE L’ENERGIA

El Pirineu avui