Les obres de remodelació de la plaça Barcelona de Puigcerdà encaren aquests dies la recta final. Després d'iniciar els treballs a la tardor i d'haver-los d'aturar durant els dies de neu i més fred, el gruix de l'actuació ja ha finalitzat i ara falta enllestir la zona central, col·locar el mobiliari urbà i plantar vegetació, que fins ara era força escassa a la plaça. En aquest sentit, l'ajuntament ha optat per plantar uns quants arbres a tot el voltant, concretament liquidàmbars.

Aquests arbres però, no seran els únics elements de vegetació de la renovada plaça Barcelona. En una meitat de la zona central hi haurà gespa i en l'altra s'hi plantaran plantes adaptades al clima de la vall, com ara les cotoneaster. A més es col·locaran noves jardineres a la vorera del Casino Ceretà.

Des del consistori han explicat que en els propers dies s'enllestiran els treballs a la zona central, on l'element més característic serà una escultura que a la vegada serà una font. L'obra, de nom ‘AQUAE’, ha estat creada pels artistes locals Ernest Altés i Albert Tàpias. 

L'equip de govern preveu convocar un acte públic per inaugurar la plaça un cop s'hagin acabat tots els treballs.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui