Una vuitantena de persones s´han sotmès aquest dijous al test organitzat per l´hospital per comprovar la quantitat de monòxid de carboni en l´aire expirat, conseqüència de fumar.

El tabaquisme és una de les addicions més greus de les societats modernes. La coordinadora clínica de la unitat conductes addictives, Angelina Santolària, indica que "un 16% de les primeres visites del 2017 a la unitat van ser demandes de persones que volien ajuda per deixar de fumar".

El tractament mitjà a la unitat de conductes addictives oscil·la entre 5 i 6 visites i un parell més de seguiment un cop completat el tractament. Les recaigudes, però, abunden. El perill de reincidir és ben present. Santolària ho explica perquè el síndrome d'abstinència del tabac dura unes tres setmanes i és més llarg que el d'altres drogues, que es calcula en uns vuit dies.

A banda del test a la plaça de l´hospital, el SAAS ha presentat també un decàleg de consells per ajudar a deixar de fumar. Fixar un dia per iniciar el repte, plantejar-se l´objectiu a curt termini, no caure en la temptació de fumar una cigarreta, evitar els llocs on hi ha fumadors o fer exercici físic són algunes de les recomanacions

Parlen al vídeo: Angelina Santolària, COORDINADORA CLÍNICA

El Pirineu avui