El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebaixat a deu anys i tres mesos la pena de presó que havia imposat l'Audiència de Lleida al noi que el juny del 2016 va provocar voluntàriament un accident de trànsit amb la intenció de matar la seva exparella, que viatjava de copilot. Així doncs, l'ha absolt d'un dels dos delictes de temptativa d'homicidi, en concret el que fa referència al conductor del vehicle tot terreny que circulava en sentit contrari i amb el que va topar de forma premeditada. Malgrat tot, l'ha condemnat a un delicte de lesions, que té una pena de tres anys de presó, als quals se sumen els set anys i tres mesos per intentar acabar amb la vida de l'exparella. D’aquesta manera, el Tribunal ha estimat de fomra parcial el recurs d'apel·lació presentat per l'advocat de l'acusat i ha rebaixat a lesions un dels delictes de temptativa d'homicidi pels quals va ser condemnat per l'Audiència de Lleida. Segons la sentència, el motiu és que ni els advocats dels ocupants del tot terreny ni la fiscalia el van acusar d'aquest delicte sinó que només ho va fer la defensa de l'exparella. D’altra banda, el jove tampoc podrà comunicar-se o acostar-se a l’exparella a menys de 150 metres durant nou anys, haurà d'estar sis anys en llibertat vigilada i indemnitzar la noia amb 18.000 euros.

El Pirineu avui