L’aigua de boca d’Oliana ja torna a ser apta per al consum humà. Així ho ha comunicat aquest dijous al migdia l’ajuntament de la localitat, després de rebre el vist-i-plau definitiu de Salut. L’alcalde, Miquel Sala, ha explicat que ja tenen els resultats de les darreres contraanalítiques fetes per l'empresa responsable de la gestió de l’aigua, Cassa, i que són satisfactoris. En aquest sentit, descarten cap presència excessiva de rastres d'oli ni de greixos. Un cop coneguts aquests resultats, el Departament de Salut ja ha aixecat la recomanació de no consumir l’aigua de l'aixeta ni per beure ni per cuinar. Recordem que tot plegat va començar quan el passat 16 de maig un veí es va queixar perquè l'aigua tenia mal gust. Aleshores, l'ajuntament va fer arribar la queixa a Cassa, que va realitzar fins a vuit analítiques en diversos punts de la xarxa i va detectar que hi havia una presència molt lleu d'olis i greixos. Aleshores, i per precaució, es va aconsellar no utilitzar-la per a us de boca, fins que s’ha determinat que no hi ha cap perill.

El Pirineu avui