La Unitat d´Intel•ligència Financera ha presentat la memòria d´activitats del 2016-2017 en què destaca l´increment del nombre d´expedients enviats a la fiscalia, en què es creu que hi ha proves de blanqueig de capitals o finançament del terrorisme. Els diners que podrien ser embargats per la justícia per aquest motiu han passat de 10,7 milions el 2016 a 254 el 2017. Des de la Uifand s´assegura que aquest creixement exponencial és perquè hi ha més conscienciació de la importància de prevenir el blanqueig.
L´entitat que lluita contra el crim financer també ha informat que les declaracions sospitoses de delicte han passat de 53 el 2016 a 116 el 2017. Creuen que aquesta xifra creixerà el 2018.

"A hores d´ara estem al cinquè mes del 2018. Demà és 1 de juny i les declaracions de sospita ja passen de la cinquantena. Si la progressió es manté estarem per sobre de les 116 del 2017"

Una altra dada remarcable és que el 2017 hi va haver 41 demandes sobre possibles casos de blanqueig provinents de l´estranger. El país que en va fer més va ser el Perú, seguit de França i l´Argentina. El Vaticà també va cursar una demanda.

Parlen al vídeo: CARLES FIÑANA, DIRECTOR UIFAND

El Pirineu avui