A partir d'ara, els visitants que s'apropin a les oficines de turisme de la comarca rebran el nou mapa que ha editat el Patronat de Turisme cerdà. Es tracta d'un document din A3 imprès en color i a dues cares que, com el que hi havia fins ara, inclou el mapa de tota la comarca, és a dir, l'Alta i la Baixa Cerdanya, però que ha renovat completament la part posterior. En aquest espai, s'ha optat per eliminar el llistat d'allotjaments i restaurants i afegir els llocs de més interès turístic.

Els deu llocs escollits són representatius de tota la comarca. Així, s'hi pot trobar informació sobre el llac de Puigcerdà, la farmàcia Esteve de Llívia, el nucli històric de Bellver de Cerdanya o una ruta des de la Guingueta d'Ix fins a Mont-Lluís, com també d'entorns naturals com el llac de Malniu de Meranges, el Parc Natural del Cadí Moixeró o el Camí de Sant Jaume.

De fet, feia més de vint anys que les oficines de turisme de la comarca distribuïen el mateix mapa i per això des del patronat van pensar que calia renovar-lo. Pel que fa al disseny, s'han incorporat noves icones i també s'ha millorat els colors de la impressió.

A banda del mapa en paper, també es pot consultar en versió digital a la web del patronat. Molts visitants, però, encara prefereixen tenir-lo físicament.

De moment s'han imprès 50.000 exemplars del mapa català-castellà i 15.000 del d'anglès-francès. El document es pot trobar a qualsevol de les quatre oficines de turisme de Cerdanya i també en alguns allotjaments.

Parlen al vídeo: CARLES DE MOXÓ, TÈCNIC PATRONAT TURISME CERDANYA

El Pirineu avui