Aquest dijous ha arrencat la 3a edició del Cerdanya Happy Walking, una iniciativa que proposta diferents sortides per descobrir la comarca a peu que inclouen tast de productes locals i activitats culturals al finalitzar. En aquesta ocasió s'han programat sis rutes de diferents distàncies i dificultats que tindran lloc fins diumenge. La primera ha estat una volta pels miradors de Prullans, on la vintena de participants han pogut gaudir de la serra del Cadí i de la Batllia.

Des del Patronat de Turisme de Cerdanya s'han mostrat molt satisfets del nombre d'inscrits que tenen a hores d'ara, que són més de 150, i han vist com aquesta tercera edició ha despertat força interès.

A més de la sortida a Prullans, divendres n'hi haurà una altra pel laberint de senders de Rocaviva de Músser i una excursió nocturna a La Molina per descobrir la fauna salvatge. Dissabte s'ha previst una sortida a Lles pel territori de les marmotes i també hi haurà un tast de marxa nòrdica al parc de St Guillem de Llívia. L'últim dia, diumenge, es proposa un itinerari pel Serrat de les Comes des d’Olopte.
Totes les sortides tindran tast de productes fets a la comarca, com ara formatges o cervesa, i dues de les sortides inclouen altres activitats al finalitzar: un espectacle de dansa contemporània i un petit concert de música tradicional del Pirineu.
Des del Patronat han volgut proposar diferents rutes, algunes més familiars i d'altres de més dificultat, perquè tothom que ho vulgui hi pugui participar. La majoria d'inscrits són de Barcelona i la seva àrea metropolitana però també n'hi ha de Cerdanya.

Aquells interessats en participar-hi, poden fer la inscripció a la web cerdanyahappywalking.cat o presencialment a les oficines de turisme de la comarca. Algunes de les sortides ja han arribat al límit d'inscripció, però encara n'hi ha de disponibles

El Cerdanya Happy Walking forma part del Festivals de Senderisme promoguts per l'IDAPA que enguany arribaran a totes les comarques de l'Alt Pirineu i Aran.

Parlen al vídeo: MONTSE LÓPEZ, TÈCNICA PATRONAT TURISME CERDANYA

El Pirineu avui