El president de l´Associació de Pagesos i Ramaders considera correcte la proposta d´un període transitori de 30 anys per incloure el tabac dins el règim d´unió duanera un cop entri en vigor l´acord d´associació. Fet que Brussel•les va acceptar a canvi que Andorra es comprometés a reforçar la lluita contra el frau i el contraban.

"Hem d´acabar de mirar-nos bé tots els detalls. Sembla una transició acceptable però s´haurà de mirar la lletra petita. És un tema que s´està treballant i els hem de deixar treballar fins que acabin la feina"

Xavier Coma creu que en aquest àmbit, els diferents agents implicats han d´actuar aplegats.

"El conjunt del sector tabaquer s´aguanta perquè hi ha una cohesió molt important entre els productors, la indústria, les institucions...Mentre aquest engranatge continuï és important pel sector...perquè garanteix la nostra supervivència"

Coma ha presentat la memòria de l´entitat del 2017, on ha destacat l´esforç per diversificar els conreus.

Parlen al vídeo: XAVIER COMA President Associació Pagesos

El Pirineu avui