L’ajuntament d’Oliana i la companyia d’aigues CASSA continuen pendents dels resultats de les darreres analítiques per tal de decidir si aixequen la restricció de consumir aigua de boca. Justament, responsables de l’empresa s’han reunit aquest dimecres al matí amb l’alcalde de la localitat per tractar la qüestió. Es vol descartar que la presència d’olis o greixos puguin ser perjudicials per a la salut i, a l’hora de tancar aquest informatiu, aquest punt encara no s’havia esclarit. Si la situació s’allarga, des de la companyia d’aigues no descarten buscar una alternativa per tal de poder aixecar el veto al consum.

Des de l’ajuntament, mentrestant, han volgut fer una crida a la calma, tot deixant clar que fins ara totes les analítiques han sortit bé i que no hi ha cap indici de toxicitat. En aquest sentit, l’alcalde confia que la restricció es pugui aixecar aviat, ja que s’està afectant força el dia a dia de particulars i també d’empreses.

En aquest sentit, han estat molts els veïns i professionals que han optat per comprar aigua envasada mentre dura aquest episodi. Recordem que l’avís el va donar un veí la setmana passada i que després de fer les analítiques pertinents, aquest dilluns es va recomanar no consumir aigua ni per beure ni per cuinar.

Parlen al vídeo: ROBERTO ORDÁS, DIRECTOR OPERACIONS CASSA - MIQUEL SALA, ALCALDE D’OLIANA

El Pirineu avui