Protecció Civil manté la prealerta i vigila especialment alguns rius pirinencs degut a l’increment dels cabals dels últims dies. El cap de setmana es va activar l’alerta a la Noguera Ribagorçana i a la Garona, però aquest dilluns a la nit ja ha passat a prealerta. Malgrat tot, les autoritats estan molt atentes a les pluges d’aquesta setmana, que sumades al desgel, podrien fer incrementar de nou els cabals. Segons les darrers dades de Protecció Civil, les zones on es fa més vigilància són a la Garona al seu pas per Bossòst, a la Noguera Pallaresa a Escaló i a Collegats, i a la Noguera Ribagorçana al Pont de Suert. De moment, però, segons la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre no està previst que en les immediates hores s’incrementin els cabals. Aquest creixement dels rius lògicament també s’ha notat als pantans pirinencs, que estan per sobre del 90% i desembassant grans quantitats d’aigua.

El Pirineu avui