Els veïns i veïnes d’Oliana no poden beure aigua de l’aixeta des d’aquest dilluns al vespre per precaució. Sanitat ha detectat una quantitat de greix a l’aigua superior a l’habitual i ha demanat a l’ajuntament que en prohibeixi el seu consum mentre realitza els anàlisis pertinents. En aquest sentit, al tancament d’aquest informatiu l’ajuntament encara estava pendent de conèixer aquests resultats, per saber quin tipus de greix és el que hi ha a l’aigua. El que estaria descartat, però, és que fossin hidrocarburs. Un cop coneguts els resultats es prendran les mesures pertinents i es convocarà una reunió de poble per explicar-les. L’alarma ha saltat aquest dilluns a la tarda, i l’ajuntament ha passat ràpidament una crida a la població a través de diversos canals. Tot i que l’aigua no es pot beure, si que es pot utilitzar per rentar.

El Pirineu avui