Després d'inaugurar l'any 2015 l'Espai Ceretània, un equipament que dóna a conèixer el jaciment ibero romà del Castellot, Bolvir tindrà un nou centre d'interpretació, en aquest cas al nucli de Talltorta. L'ajuntament preveu convertir l'antiga rectoria, situada a tocar de l'església de Sant Climent, en un nou equipament cultural del municipi. De moment ja ha adquirit l'edifici, que era propietat del Bisbat d'Urgell, i en els propers mesos començarà a treballar en el projecte. L'equip de govern vol que el nou centre d'interpretació posi en valor l'església parroquial de Talltorta i les pintures barroques del seu interior, úniques al Pirineu.

L'edifici es troba en força mal estat i per tant, caldrà reformar-lo en la seva totalitat. Per fer-ho possible, l'ajuntament espera obtenir una subvenció dels fons europeus Feder. El projecte ha d'estar enllestit al setembre per poder començar els treballs l'any que ve.

Actualment ja s'ofereixen visites guiades al temple, que es gestionen des de l'Espai Ceretània.

L'església de Sant Climent de Talltorta es va començar a aixecar l'any 1667 i és declarada Bé Cultural d'interès Nacional. Les excavacions realitzades l'any 2008 sota l'absis van posar al descobert els fonaments d'un edifici anterior que podria ser romànic. Les pintures de l'interior daten del segle XVIII i han estat completament restaurades. Cobreixen la volta de l'església amb representacions d'escenes del Nou Testament, motius florals i arquitectònics.

Parlen al vídeo: BARTOMEU BAQUÉ, ALCALDE DE BOLVIR

El Pirineu avui