La 19a edició de la Festa i Fira de les Trementinaires ha omplert aquest cap de setmana la vall de la Vansa i Tuixent d’actes de tot tipus per recordar les dones del territori que havien recorregut tot Catalunya carregades d’herbes guaridores i remeis tradicionals. Des de l’organització han estimat en 1.500 les persones que han visitat la vall en un ambient festiu i caracteritzat pel bon temps, de manera que s’ha pogut completar tota la programació

Pel que fa a les activitats de la festa, la programació s’ha mantingut força similar, ja que es vol consolidar aquest format.

Totes les activitats que necessitaven de reserva han omplert les places disponibles, amb una participació total que ha superat les 130 persones. Mentrestant, el premi Trementinaire d’Honor 2018 s’ha atorgat a l’escriptora Roser Guix. També ha estat força concorreguda la fira d’artesans instal·lada a Tuixent.

Parlen al vídeo: ISIDRE DOMENJÓ, TÈCNIC CULTURA CONSELL COMARCAL

El Pirineu avui