Un total de 700 corredors, uns 200 més que la passada edició, han participat aquest cap de setmana a l'Ultra Cerdanya, un conjunt de curses de muntanya que transcorren per diferents indrets de la comarca. En aquesta ocasió s'han celebrat tres proves: La Marató de dissabte, de 42 km i 2700 metres de desnivell, amb sortida a Bellver i arribada a Puigcerdà; la Trail de 18km i 950 metres de desnivell i la Short de 9k i 640 metres de desnivell. Aquestes dues últimes han tingut lloc diumenge al matí a Alp.

Des del Club Esportiu Cerdanya Pirineus, l’organitzador de la cursa, s’han mostrat molt satisfets de la participació d’enguany.

A banda d'aquestes tres proves, l'Ultra Cerdanya també té un espai per als més petits, l'Ultra Kids, que ha tingut lloc dissabte al nucli de Puigcerdà i que ha comptat amb la participació d'una setantena de nens i nenes. S'han establert diferents categories i distàncies segons l'edat dels participants. Alguns d'aquests joves esportistes, que entrenen al Club Esportiu Cerdanya Pirineus, també han volgut córrer la Short de 9km.

Amb un temps de 4hores 26minuts i 27segons, el guanyador en la Marató ha estat Gerard Españó i la primera dona en creuar la meta ha estat Imma Boada, que ha fet un temps de 5hores 27minuts i 9segons.

A la cursa 'Trail', el guanyador ha estat Joan Rosich, que ha creuat la meta en 1hora 32 minuts i 9segons, mentre que Rosa Navarro amb un temps total d’1hora 43minuts i 26segons, ha estat la vencedora en la categoria femenina.
Per últim, en la prova de 9k, Yago Raventós ha pujat al capdamunt del podi amb un temps de 49minuts i 41segons i amb 53minuts i 9 segons ho ha fet la primera dona, Sophie Nelsson.
Recordem que les últimes dues proves de l'Ultra Cerdanya 2018 es disputaran el 19 d'agost. Aquestes són la VerticalAlp per adults i la versió per a infants.

Parlen al vídeo: MIREIA SOLER, ORGANITZADORA ULTRA CERDANYA

El Pirineu avui