Compromís per la Seu ha denunciat que molts rebuts de l'IBI rústic s’han multiplicat per 10. En aquest sentit, han lamentat que s'hagi incomplert la proposta que van fer fa uns mesos de baixar el coeficient per compensar la pujada establerta pel govern espanyol.

En aquest sentit, des de Compromís han lamentat que aquest increment perjudica de forma important a agricultors i ramaders.

És per això que des de Compromís han tornat a reclamar que es faci aquesta modificació per tal que pugui entrar en vigor el més aviat possible. Segons la normativa tributària, asseguren que això seria durant l’any 2019. I encara en relació a Compromís per la Seu, el seu portaveu i diputat del PSC al Parlament, Òscar Ordeig, s’ha reunit aquest dilluns al matí amb el cap de Govern d’Andorra, Toni Martí. Durant la visita, s’han abordat diferents aspectes en comú entre Andorra i l’Alt Pirineu. Així s’ha tractat sobre l’àmbit sanitari; els fronterers i la consolidació d’una col·laboració constant entre ambdós territoris; o les infraestructures, com ara l’aeroport.

Parlen al vídeo: ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS PER LA SEU

El Pirineu avui