Polèmica entre Esquerra a l’Alt Urgell i la Mancomunitat de Gestió de Residus de l’Alt Urgell Meridional. En un comunicat, la formació política ha lamentat que dues setmanes després que el partit organitzés una recollida de residus al Pantà d’Oliana en el marc del Let’s Clean Up Europe, la Mancomunitat no hagi recollit les bosses de brossa de la riba del pantà. En aquest sentit, han alertat que la pujada del nivell de l’aigua ha fet que les bosses plenes de deixalles hagin deixat escapar alguns dels residus incorporant-se al curs del riu. El passat 12 de maig, una vintena de persones voluntàries van recollir uns 3000 kg de residus a la riba del pantà, a l’alçada de Coll de Nargó, amb la col·laboració de les dues Mancomunitats de residus de la comarca. Pel que fa a la de l’Urgellet, la formació ha remarcat que aquesta havia de fer-se càrrec dels voluminosos trobats, i efectivament tot estava previst per a la rebuda dels residus el mateix dissabte. Pel que fa a la Meridional asseguren que van cedir les bosses i es va comprometre a recollir-les en un breu període de temps, un fet que lamenten que no s’ha produit.
Per la seva banda, des de la Mancomunitat han explicat que les bosses s’han començat a retirar aquest mateix divendres.
Han assegurat que no es van retirar abans perquè el camió no va poder accedir a la zona on es van deixar els sacs ja que la pluja d’aquell mateix cap de setmana va fer impossible el pas d’un vehicle de gran tonatge. En aquest sentit, han lamentat que els impulsors de la recollida de residus no deixessin els sacs plens de brossa en una zona de secà, en comptes de dipositar-los a la mateixa línia d’aigua. Han afegit que aquest fet els ha obligat a accedir amb una furgoneta i unes cordes per tal de recollir els sacs, i poder-los traslladar posteriorment al camió.

El Pirineu avui