L'Institut d'Estudis Andorrans ha mobilitzat 450 persones en la segona edició del cicle cultural Geografies, que ha tingut lloc del 7 al 20 de maig a l'Era d'Ordino, en col·laboració amb el comú. El programa dedicat a l'Índia ha estat format per disset activitats gratuïtes i una exposició de fotografia de Roland i Sabrina Michaud, que ha vertebrat el cicle. Conferències i col·loquis, projeccions, dansa, cinema i degustacions, han servit per acostar el públic a un país caracteritzat pels contrastos i la seva multiculturalitat, segons la definició del coordinador de continguts Albert Padrol.
El director de l'Institut, Jordi Guillamet, ha confirmat la continuïtat del cicle que es va presentar l'any passat amb el Japó com a protagonista. I també ha confirmat que l'Era d'Ordino esdevindrà la seu de les futures edicions.
Una de les darreres activitats realitzades ha anat a càrrec de l'expert Òscar Pujol, i, una quinzena de persones han conegut i s'han introduït en els orígens del ioga, que neix arran de les escriptures de Patanjali al segle II després de Crist. Segons destaca Pujol "totes les escoles actualment es refereixen a aquest primer text com el fonament i els inicis de la pràctica del ioga". L'activitat, que s'ha desenvolupat a l'Era d'Ordino, s'ha dividit en dues parts ben diferenciades. La primera ha constat de teoria i la segona els participants han posat en pràctica tres tècniques per tranquil·litzar la ment i calmar-la. "El ioga antic busca una purificació de la ment per parar-la i que brilli la consciència que permet el funcionament de la ment", ha recalcat Pujol.

El Pirineu avui