Un grup de joves d'entre 15 i 17 anys de Puigcerdà rebran aquest cap de setmana a Madrid el premi al millor vídeo de sensibilització del projecte 'I tu, com controles?', impulsat per la Fundación Esplai. Es tracta d'un programa de prevenció d'actituds de risc per a joves basat en la metodologia d’aprenentatge-servei, on es treballa amb els joves el control en el consum de l’alcohol amb la finalitat de conscienciar-los sobre els riscos que pot tenir en la salut. Després de fer vàries sessions formatives, els joves van crear un curtmetratge amb l'objectiu de promoure hàbits saludables entre els adolescents.

El vídeo ha estat enregistrat a Puigcerdà i els noies i noies han comptat amb el suport de la Cerdanya Film Comission.

Així doncs els guanyadors i les responsables de l’àrea de Joventut de Puigcerdà viatjaran a Madrid per recollir el premi i per participar en una trobada amb altres joves de tot l'estat espanyol. En aquestes jornades participen més d'una vintena d'entitats formades per associacions de joves que treballen en l’àmbit de l’educació, la inclusió social o la implicació amb la comunitat.

Recordem que al novembre passat un altre grup de joves de la vila també van rebre aquest mateix reconeixement.

Per altra banda, un altre grup de joves ha quedat finalista del concurs Kabua, una plataforma d’Acció Social que vol oferir una nova eina educativa adreçada als adolescents per tal d’ajudar-los a potenciar el seu apoderament com a agents transformadors de la realitat. El seu vídeo parla de l'aïllament social i per fer-lo han utilitzat el llenguatge de signes.

Parlen al vídeo: ANNA CABESTANY, TÈCNICA JOVENTUT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui