Les “Escapades Musicals” seran una de les principals novetats d’enguany del Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FeMAP. Aquests són uns productes de dos o tres dies combinats amb un parell o tres de concerts, i un seguit d'activitats complementàries. Aquestes poden anar des de visites guiades, fins a museus, monuments, jaciments, activitats artístiques i descoberta d’artesans, o passejades per l'entorn natural. L’objectiu és fomentar la descoberta del territori gràcies al reclam del festival. Des del 29 de juny i al llarg dels mesos de juliol i agost tindran lloc 52 concerts en 37 municipis i parròquies de Catalunya del sud i del nord i Andorra. El programa s’obrirà amb un concert de l'Escolania de Montserrat i la Capella de Música de Montserrat a la Seu d'Urgell, amb Cererols i altres compositors montserratins. Altres concerts destacats són el del Cor de Noies de l'Orfeó Català, que interpretarà Ressons de l'antiga Europa a Tremp i a Berga, The Illyria Consort que portarà Tresors vienesos a Escalarre i Berga, Pyrenaeus Ensemble que presentarà Les Quatre Estacions de Vivaldi a Ripoll, Bellver i el llac d'Engolasters d'Andorra o Música de Cambra per la Cort de Lisboa, amb María Hinojosa i Ludovice Ensemble, que es podran veure a la Vall de Boí, Salàs de Pallars i Llanars.

El Pirineu avui