Per quart any consecutiu torna el Tomb Lauredià, amb tres recorreguts de diferents distàncies i dificultat. La caminada popular va néixer amb l´objectiu de conèixer els camins de la parròquia que es volen seguir ampliant amb més senyalitzacions.
Ja són obertes les inscripcions pel Tomb Lauredià que tindrà lloc el 9 de juny. Els recorreguts són tres: el curt de 4 km fins a Aixirivall, un de 8 km que s´enfila fins a Sant Martí de Nagol i el llarg de 16 km que passa per Sant Romà d'Auvinyà, Aixirivall, Aixovall i Fontaneda. Tots els recorreguts tenen sortida i arribada a la plaça Germandat.

El dia abans es podrà recollir la samarreta i el passaport que també conté informació complementària del recorregut sobre arqueologia, flora i fauna, ha indicat el cap d'Esports de Sant Julià, Ramon Ibarz.

Enguany es vol igualar la xifra de 243 inscrits de l´any passat. D´altra banda, des del comú es continua valorant el marcatge d´altres camins, ja que "el nivell dels recorreguts de Sant Julià per muntanya és altíssim", destaca el conseller d'Esports de la parròquia, Pere Pràxedes.

Una altra qüestió que s´estudia és si els mateixos camins podrien ser compatibles amb la BTT, que també busca el seu encaix a la parròquia.

Més informació i inscripcions: centreesportiusantjulia.ad fins al dijous 7 de juny

El Pirineu avui