Després dels mesos més freds de l'any, aquest cap de setmana arrenca el calendari esportiu de primavera-estiu farcit de proves que tindran lloc a Puigcerdà i també en altres poblacions de la comarca. La primera cita és l'Ultra Cerdanya, que engloba tres proves per adults i les curses infantils i on s'espera la participació de més de 500 corredors.

Una altra de les proves esportives del calendari és la tercera Challenge Cerdanya MTB, una cursa de bicicleta de muntanya prevista pel 3 de juny. Enguany constarà de dos recorreguts, un de 80 km i un altre de 40 km. La sortida i l'arribada seran a Puigcerdà i els ciclistes faran una volta circular passant per diferents poblacions cerdanes. L'edició del 2017 va comptar amb 600 participants i enguany s'espera tornar a assolir aquesta xifra.

Pel que fa al dissabte 17 de juny, tindrà lloc la 39a edició de la Marxa Cicloturista de les Tres Nacions, una prova de 140 km que té la peculiaritat que creua tres fronteres. En els darrers anys la cursa ha comptat amb uns 800 participants, fet que demostra la seva consolidació.

Des de l'ajuntament de Puigcerdà aposten per seguir acollint tot tipus d'activitats esportives i remarquen el gran volum de visitants que aquestes porten a la vila i a la comarca durant uns mesos amb poca afluència turística.

A banda de les proves esmentades, en el calendari esportiu de maig i juny també hi ha la Copa Espanya de patins en línia, el 8è Festival de Gimnàstica Rítmica, la 8a Futsal Copa Cerdanya o la 18a Cerdanya Cup.

Parlen al vídeo: MAR QUERA, REGIDORA ESPORTS PUIGCERDÀ

El Pirineu avui