El museu de l'Electricitat de FEDA ha obert les seves portes, de nit, aquest dissabte per rebre els primers participants en una nova temporada de visites nocturnes a la galeria i al camí hidroelèctric d’Engolasters, en el marc de la celebració de la Nit Internacional dels Museus. La proposta d'enguany s'ha encetat amb una iniciativa que es va engegar l'any passat i que a causa de l'èxit s'ha mantingut. La visita al museu, a més de ser sota la llum de la lluna, s'ha fet de forma teatralitzada.
D'aquesta manera, a més de descobrir la proposta museística, durant una estona, la cinquantena de persones que hi han assistit, s'han traslladat als anys 30 del segle passat, quan va tenir lloc la concessió de Fhasa, l'acord entre la companyia Forces Hidroelèctriques d'Andorra SA i el Consell General, i que va comportar la tan desitjada construcció de les vies de comunicació modernes al Principat.

Tot i ser una representació teatral, la informació que s'ha donat en tot moment ha estat fidel a la història, amb l'objectiu que els assistents coneguessin el context en què es va produir la concessió. Les actrius Cristina Pericas, Natàlia Garrido i Iris Orriols han estat les encarregades de traslladar els visitants en el temps, de guiar-los pel museu i fer-los riure.

El Pirineu avui