La Universitat de Tongji (Xina) i el Massachusetts Institute of Technology (MIT) han convidat Actua a participar al World Innovation&Enterpreneurship Expo que té lloc a Shanghai del 20 al 21 de maig, es tracta d’una de les cimeres d’innovació i emprenedoria més importants del món. Per part andorrana ha participat el director de la Fundació ActuaTech, Marc Pons, que ha presentat els projectes d’anàlisis de dades, intel•ligència artificial i sensorització que està impulsant ActuaTech. A la ponència de Pons han assistit unes 2.000 persones i milions més han pogut seguir en directe la retransmissió que s’ha emès per un centenar de televisions asiàtiques, segons han informat fonts de l’organització.

Andorra ha estat molt present amb aquesta edició, no només mitja dotzena de ponents d’alt nivell han fet menció als projectes andorrans sinó que també investigadors xinesos han construït una rèplica de la maqueta (CityScope) amb la representació de l’interior del país. Sobre la mateixa s’han fet diverses projeccions d’estudis de mobilitat, consum energètic i anàlisis del turisme realitzats a Andorra. Aquest CityScope quedarà instal•lat a la universitat xinesa durant els propers sis mesos on els alumnes podran observar els treballs i la metodologia que s’ha emprat.
El director del City Science MIT Media Lab, Kent Larson, ha recordat que “al setembre de l’any passat vam celebrar el primer City Science Summit a Andorra. El Principat compta amb uns grans avantatges com Shanghai perquè permet treballar directament amb els ministeris, obtenir dades que en altres grans ciutats seria impossiblePer la seva banda, el director del Tongji Intelligent Big Data Visualisation Lab (iDVx Lab), Nan Cao, ha destacat que “Andorra és una plataforma ideal i compta amb una alta tecnologia.

Parlen al vídeo: MARC PONS, DIRECTOR ACTUA TECH

El Pirineu avui