Amb motiu del dia Europeu dels Parcs, dotze espais naturals gestionats per la Generalitat organitzen aquests dies prop d’una cinquantena d’activitats destinades a  escolars i visitants. Entre ells hi ha els tres de l’Alt Pirineu i Aran. Sota el lema “El patrimoni cultural: també a la natura!”, en l’edició d’enguany pren un especial relleu les biblioteques públiques i els centres de documentació dels parcs, per apropar la cultura també dins d’aquests indrets singulars. Al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici prop de 350 alumnes i personal docent de l’entorn gaudiran d’activitats per apropar-los el seu patrimoni. Per la seva banda, el Parc Natural del Cadí-Moixeró ha organitzat el 26 de maig una activitat terapèutica familiar, un bosc de conte, per endinsar-se al bosc i gaudir  de contes i jocs per despertar els sentits, la imaginació i la creativitat en família. A més, a la segona quinzena de maig, es realitza un curs sobre els rapinyaires dels pirineus. Finalment, el Parc Natural de l’Alt Pirineu celebrarà la setena Fira dels productors del Parc Natural i de l’Alt Pirineu els dies 26 i 27 de maig . El mateix dia 26 organitzarà també un itinerari interpretatiu, entre Ars i el ras de Conques, sobre el parc i l’esclat de la primavera.

El Pirineu avui